معجزه سیر برای کنترل قند خون و کلسترول-راهبرد معاصر

معجزه سیر برای کنترل قند خون و کلسترول

نتایج یک تحقیق نشان می‌‍دهد که مصرف سیر می‌تواند به بهبود کلسترول و قند خون کمک کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۴ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 14
کد خبر: ۲۴۵۳۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ افراد ممکن است در طول زندگی خود با مشکلات سلامتی زیادی روبرو شوند و برخی از موارد رایج این مشکلات شامل بیماری عروق کرونر و دیابت نوع ۲ است.

به گزارش مدیکال نیوز، با توجه به افزایش این بیماری‌ها و هزینه‌های درمان، محققان در تلاشند تا راه‌هایی برای پیشگیری و درمان این بیماری‌ها به شیوه‌ای مقرون به صرفه بیابند.
این امر باعث شد تا دانشمندان در جدیدترین تحقیق خود یک متاآنالیز (روش آماری است که چندین مطالعه را ترکیب می‌کند و نتایج آنها را یکپارچه می‌کند) از مطالعات گذشته انجام دهند که در آن بررسی شده که سیر چه تاثیری می‌تواند بر سلامت متابولیسم گلوکز (قند) و چربی داشته باشد.

برای انجام این مطالعه محققان در چین، داده‌های ۲۹ آزمایش را استخراج کردند تا ببینند سیر چگونه بر کلسترول، قند خون، هموگلوبین A ۱ c (HbA ۱ c) و تری گلیسیرید تاثیر می‌گذارد. مطالعه آنها در نشریه «مواد مغذی» (Nutrients) منتشر شده است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC)، دیابت سالانه میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

یکی از راه‌هایی که متخصصان پزشکی این شرایط را کنترل می‌کنند، بررسی سطح خون است. در طول یک معاینه معمول، پزشکان اغلب آزمایش‌های خونی را تحویز می‌کنند که کلسترول، گلوکز خون ناشتا، HbA ۱ c و سطح تری گلیسیرید بیمار را بررسی می‌کند. بسته به نتایج این آزمایش‌ها، پزشک ایده می‌گیرد که آیا فردی در حال ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت یا کلسترول بالا است یا خیر. برای افرادی که در معرض خطر هستند یا دچار بیماری شده‌اند.

پزشکان می‌توانند مداخلاتی را برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری یا درمان آن با دارو‌ها و توصیه به تغییر شیوه زندگی انجام دهند. محققان در مطالعه حاضر می‌خواستند بدانند که آیا سیر می‌تواند بر سطح چربی و سطح گلوکز خون تأثیر بگذارد. سیر ترکیبی به نام آلیسین دارد که آنگونه که در یک مطالعه مروری قبلی گزارش شده دارای خواصی مانند ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروسی بودن است. یک مطالعه قبلی همچنین تاثیر آلیسین در کاهش کلسترول در یک آزمایش حیوانی را نشان داده است.

برای پی بردن به اینکه آیا سیر می‌تواند متابولیسم گلوکز و چربی خون را بهبود بخشد، محققان ۲۲ مطالعه را تجزیه و تحلیل کردند که شامل ۲۹ کارآزمایی برای تمرکز بر متاآنالیز آنها بود. این کارآزمایی‌ها در مجموع ۱.۵۶۷ شرکت‌کننده از کشور‌ها و گروه‌های سنی مختلف را شامل می‌شد.

شرکت کنندگان برای احراز شرایط ورود به این مطالعه، به استفاده از سیر به‌عنوان آزمایش مداخله برای بیش از ۲ هفته و گزارش HbA ۱ c، گلوکز خون ناشتا، کلسترول تام، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم و تری گلیسیرید نیاز داشتند. محققان همچنین تنها تحقیق بر شرکت کنندگان ۱۸ سال و بالاتر و مطالعه زوی گروه‌های کنترل را در نظر گرفتند.

محققان در آزمایشات مختلف سیر را به اشکال مختلف تجویز کردند:

پودر سیر
روغن سیر
عصاره سیر کهنه
قرص یا قرص پودر سیر
کپسول عصاره سیر
سیر خام

بسته به کارآزمایی، برخی از شرکت‌کنندگان روزانه ۳۰۰ تا ۲۲.۴۰۰ میلی‌گرم پودر سیر مصرف کردند، در حالی که سایر فرآورده‌ها از ۸۰۰ تا ۴.۲۰۰ میلی‌گرم در روز متغیر بود.

در پایان این کارآزمایی‌ها، محققان اطلاعاتی را در مورد سطوح خونی شرکت‌کنندگان جمع‌آوری کردند تا با سطح پایه آنها را مقایسه کنند. محققانی که متاآنالیز فعلی را انجام دادند از همه این داده‌ها استفاده کردند تا ببینند آیا مصرف سیر می‌تواند نشانگر‌های متابولیک را بهبود بخشد یا خیر.

متاآنالیز ارتباط معناداری بین مداخله سیر و بهبود نشانگر‌های متابولیک مختلف پیدا کرد. مکمل سیر سطح گلوکز خون ناشتا، HbA ۱ c، کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین کم چگالی را که به آن «کلسترول بد» نیز گفته می‌شود، کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، مداخله سیر باعث افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (همچنین به عنوان کلسترول خوب) شد. نویسندگان، با تاکید بر اهمیت این یافته‌ها، گفتند: افزایش گلوکز خون ناشتا و HbA ۱ c از ویژگی‌های دیابت نوع ۲ است. محققان همچنین گفتند که هرچه مدت زمان آزمایش مداخله سیر طولانی‌تر باشد، شرکت‌کنندگان بهبود بیشتری در سطح قند خون ناشتا، کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین کم چگالی مشاهده خواهند کرد. /همشهری آنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده